Search

Momentul culminant al Centenarului, la Alba Iulia

Sărbătoare la Alba Iulia cum n-a mai fost de de 100 de ani.  Zeci de mii de oameni – veniți cu căruțe, biciclete sau automobile – s-au aflat sâmbătă la Alba Iulia pentru a se bucura împreună de momentul istoric: Centenarul Marii Uniri.

Ieșiți în stradă sau privind de la balcoane cu tricolorul în brațe, cu toți au participat la ceremoniile organizate cu acest prilej.

În Alba Iulia seria evenimentelor a început încă de dimineață.

Începând cu ora 15.30, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, a avut  loc ceremonia militară la care au luat parte aproximativ 1.600 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații și Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu aproximativ 150 mijloace tehnice și 23 de aeronave militare. În blocurile de defilare -au regăsit și militari și tehnică ale armatei poloneze, potrivit unui anunț inițial făcut de MApN.

Klaus Iohannis, Familia Regală, Patriarhul Daniel, comisarul european Corina Crețu, dar și alți oficiali au venit la Alba Iulia sâmbătă după-amiază pentru a participa la ceremonii.

Iohannis a ajuns sâmbătă după-amiază la Alba Iulia, s-a oprit la Catedrala Încoronării, unde a depus o coroană de flori, la statuia Regelui Ferdinand.

După depunerea de coroane, a mers către Podul Unirii pentru a inaugura Monumentul Unirii. Spre deosebire de București, la Alba Iulia a susținut și un discurs și a făcut din nou băi de mulțime, înainte și după  paradă, fiind aclamat de oameni.

Premierul Viorica Dăncilă și unii miniștri au ales sâmbătă după-amiază să participe la parada de la Focșani.

VIDEO de la Alba Iulia

Sursa: cotidianul.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *