Search

Debutează Festivalul „Decembrie în Maramureș-Sub semnul Marii Uniri”

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri debutează astăzi, 28 noiembrie, de la ora 13:00, cu spectacolul de gală „Eterna chemare a patriei”, prezentat de formațiile Centrului Cultural Sighet în colaborare cu Liceul Pedagogic Regele Ferdinand.

Tot un spectacol asemănător va fi organizat și joi, 29 noiembrie, de la ora 12:00, în curtea Liceului Pedagogic Regele Ferdinand.

Programul manifestărilor va continua vineri, 30 noiembrie, cu aniversarea celor 50 de ani de la înființarea Ansamblului Folcloric Mara.

De 1 decembrie, sighetenii sunt invitați pe platoul din fața Casei Memoriale „Ioan Mihalyi de Apșa”, acolo unde va avea loc intonarea imnului național, depunerea de coroane și un spectacol prezentat de elevii Școlii de Arte „Gheorghe Chivu” din Sighet.

Ulterior, la Casa memorială „Ioan Mihayi de Apșa” va avea loc un simpozion, o lansare de carte și expoziția documentară „Mărturii documentare privind contribuția Maramureșului la Marea Unire din 1 decembrie 1918”.

Evenimentele nu se încheie aici, în 2 decembrie, la Sala Radio Sighet se va desfășura a șaptea ediție a expoziției retrospective „Gheorghe Chivu”.

Sursa: radiocluj.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *