Search

100 de ani de istorie și tradiții, la Școala Ștefan cel Mare Focșani

Sărbătorirea Centenarului Unirii a fost la loc de cinste la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Focșani. După programul prezentat de elevii claselor primare, a venit rândul claselor gimnaziale să urce pe scenă.

În vederea celebrării Centenarului s-au realizat expoziții de imagini și documente, a fost proiectată prezentarea Power Point „Unirea din 1918. Semnificații și importanță“ și a avut loc o expoziție de bancnote din perioada  interbelică.

Totodată, elevii au susținut un recital de cântece patriotice (Cântec de unire, Glasul Carpaților, Țara noastră etc) și de poezii scrise de poeții vrânceni Dumitru Pricop și Ion Apostu. La această manifestare, invitat special a fost Ion Marin, directorul editurii „Bogdania”, care a prezentat ediția specială a revistei cu același nume, dedicată Centenarului Unirii. Elevii au dovedit interes față de valorile naționale și față de personalitățile implicate în evenimentele din anul 1918, iar celebrarea Centenarului a reprezentat o ocazie pentru promovarea costumului popular românesc, atât elevii, cât și cadrele didactice prezente fiind costumate în portul tradițional.

Activitatea a fost coordonată de consilierul educativ prof. Bălan Petruța, prof. de istorie Pricop Mihaela, prof. de limba și literatura română Coman Sabina, prof. de muzică Bălan Daniela, prof de educație plastică Zaiț Ionuț și de către doamna bibliotecar Blănaru Elena.

Școala Ștefan cel Mare Focșani
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *